ראיון עבודה – הכנה

כמשתחררים טריים וחסרי ניסיון תעסוקתי עשיר, הריאיון הראשון שקרוב לוודאי חוויתם היה בזמן מיוני הצו הראשון. אמנם באזרחות הרעיון שונה, מבחינת אופי המעמד של האנשים שאתם מתראיינים מולם, אבל הרעיון הוא אותו רעיון: לעשות רושם ראשוני טוב, אשר יגרום לכם לקבל את התפקיד!

ראיון עבודה לחייל משוחרר
עצם המעמד אולי נשמע מלחיץ, אבל זהו בסך הכל ריאיון עבודה אשר הדרך להתכונן אליו מצריכה כמה צעדים מקדימים: סידור קורות החיים כדי שתוכלו להגיע לריאיון טלפוני ואימון של שפת הגוף (כי זו המשדרת לחץ יכולה להפיל אתכם). אבל מלבד דברים חשובים אלו שצריך לשפר, חשוב לבצע אימון לפני משפחה, חברים או אפילו מול מראה, לפני שאתם נכנסים לריאיון עבודה רשמי! לאחר שליטשתם את הצעדים הראשונים הללו, תוכלו לצעוד בבטחה לעבר ריאיון העבודה הראשון שלכם כחיילים משוחררים.

איך לעבור ראיון עבודה ראשון?
דבר ראשון, הקפידו על מראה מכובד כמו: חולצה מכופתרת, תספורת תקינה, גילוח למשעי (לגברים כמובן) ונעליים סגורות. אף מראיין לא ייקח אדם זרוק עם נעלי שורש לעבודה מכובדת, קרוב לוודאי. דבר שני, עוד בטרם הגעתם ותיאמתם ריאיון, עשו סקר קטן על החברה ועל התפקיד בו אתם רוצים לעבוד. דבר שלישי, בריאיון עצמו שדרו ביטחון עצמי, הביטו בעיניי המרואיין כשאתם משיבים לשאלות (זהו פרט חשוב ביותר!), ותנסו להדגיש הצלחות ואת התכונות החיוביות שלכם. הראו כמה שיותר התעניינות בתפקיד, על כל היבטיו.  

איך עוברים מרכז הערכה?
תהליך סינון לחברות גדולות, כאשר מתמיינים לשירות לקוחות ומכירות בדרך כלל. מרכז הערכה לרוב מתחלק למבחני אמינות ופסיכוטכני מול מחשב, ויש גם שלב יותר נפוץ שבו עורכים ריאיון של כמה מרואיינים בקבוצה מול כמה מראיינים בודדים. תחילה, הריאיון הקבוצתי הוא היכרות בכמה מילים של המרואיין, הכולל פרטים יבשים כמו שם וגיל, ופרטי ניסיון תעסוקתי קודם. לאחריו, מגיעים שלבי הדינמיקה הקבוצתית והסימולציות לרוב. המטרה היא לראות איך אתם פותרים סוגיות בצוות ובאופן אישי, בין היתר.